Hundpsykolog (och samtalsstöd)

Du är inte Din hund!  -"Nej, självklart inte", kanske Du tänker nu.
Men trots att det låter så himla självklart så skäms hundägare ofta lika mycket när deras hundar "beter sig illa", som om det var de själva som gjorde det. Hur kommer det sig? 

Hundar är helt egna individer. Hur de beter sig och allt de gör, beror inte enbart på Dig som hundägare. En del orsaker till hundars beteenden ligger i deras natur, i det att de är ett hunddjur helt enkelt. Andra orsaker hittar vi genetiskt, i präglingen och mycket beror på social påverkan, inlärning och de erfarenheter som hunden gjort under uppväxten och genom livet.
Hunden beter sig ibland på sätt som vi har svårt att hantera och/eller acceptera, ofta beror det på att vi inte förstår vad signalerna betyder. 
Hundens beteende och språk är vårt största intresse, välkommen till oss om du vill lära dig mer om varför din hund beter sig som den gör i olika situationer och om du vill ha hjälp med att förändra din hunds beteende. 

När det känns svårt att vara hundägare så tveka inte att söka hjälp, ju tidigare ni kommer desto bättre. Men även om ni har kämpat i flera år med ett problem så finns det fortfarande gott om hopp. Bättre sent än inte alls! 

Hur går en beteendeutredning till?
Vi startar med en djupintervju, via Zoom, enskilt eller med hela familjen närvarande.
Du/ni berättar allt som känns viktigt om din/er hund och om dina/era mål samt tar ställning till hur mycket tid du/ni har att lägga ner på träning av hunden.

Ninni analyserar de uppgifter hon har fått genom intervjun och lägger upp ett förslag till förändringsplan med både kortsiktiga och långsiktiga mål. Vid nästa samtal bestämmer Du tillsammans med Ninni hur planen skall se ut och ni bokar ett antal samtal/träningstillfällen. Rådgivning av Ninni, mellan de bokade träffarna, ingår i priset och sker över Zoom eller telefon. 

PRISLISTA

Samtal/träning med hund:
Analys 2-3 tim                           2.700:-        
Träning 75 min                             900:-
Analys inkl. träning 2 x 75 min  3.950:-

Avgifter som kan tillkomma:

+25 kr/mil vid hembesök

+ 150:-/tim kvällstid (eft kl 18.00) samt lördag o söndag 

Mejla gärna om du har frågor ninni@villgottshund.se 
Om du inte fått mejl-svar efter en vecka så återkom gärna eller skicka påminnelse via ett sms: 070 657 32 36 

 

Samtalsstöd
Ninni Barrstrand Norén är vår hundpsykolog som dessutom har lång erfarenhet och utbildning på humansidan, hon arbetar deltid som kurator.

Har du tankar på någon form av livsstilsförändring? kanske någon vana/ovana du vill förändra. Har du funderat på att börja vara snäll emot, och ta hand om dig själv? Känner du behov av stöd i ditt föräldraskap eller andra relationer? Har du ett barn/ungdom som inte kommer iväg till skolan? Stressar du för mycket? Tävlar du och vill jobba med dina tävlingsnerver? Vill du bygga mera självkänsla eller kanske självmedkänsla? kanske har Du någon obearbetad sorg eller upplever en allmän oro?
Med motiverande samtal kan du hitta dina egna lösningar, helt utifrån dina egna förutsättningar, önskemål och i din egen takt. 

Möjlighet finns att kombinera samtalen med 'walk and talk', medicinsk yoga och/eller yinyoga. 

Du är välkommen att boka samtal med fokus på det som känns viktigt för just Dig här och nu.

Läs mer om MI Motiverande samtal här!

Läs mer om Ninni här!

 

 

 

Dela med dig på facebook
Facebook Bloggen Kontakta oss