Hunddagis

Hundar är flockdjur och skall inte vara ensamma mer än max 6 tim/dygn. Arbetar du stora delar av dagen, eller behöver hundpassning av annan anledning, så är hunddagis en perfekt lösning för att din hund skall slippa vara ensam. Vår ambition är att anpassa dagisvistelsen så individuellt som vi bara kan. Varje hund skall trivas oss!
Med 20 års erfarenhet av att driva hundpensionat och 10 års hunddagiserfarenhet så har vi bestämt oss för att endast erbjuda heltidsplatser på VillGott´s Hunddagis. De flesta hundar är vanedjur och vår erfarenhet visar att bästa sättet att skapa lugn, ro och trygghet för våra dagishundar är om var och en har sin bestämda plats/sitt rum och att man slipper att byta vare sig rum eller "hundkompis" för ofta.
Detta är endast genomförbart med heltidsplatser, med många deltidshundar så står vissa rum tomma några dagar per vecka och vissa dagar så räcker inte platserna/rummen till. Då det inte är ekonomiskt försvarbart att bygga upp rum som skall stå helt tomma 2-3 dagar/vecka så är heltidsplatser enda alternativet för oss. På VillGott´s Hund skall hundens hälsa och välmående alltid komma främst och vi vill aldrig behöva göra avkall på det. 

Från och med 1 september 2016 så erbjuder vi därför endast heltidsplatser på VillGott´s Hunddagis. Vi har alltid Hundens Bästa i fokus!

Detta innebär:

- Din hund får ett rum där han/hon alltid har sin fasta punkt på hunddagiset. 

- Du har rätt att lämna din hund varje dag mellan kl 6.15-17.10 (dagiset är bemannat 7.10-17.10, vi bor 50 m ifrån hunddagiset så helt obemannat är det aldrig!) Vill du ha din hund hemma någon/några dagar i veckan så meddelar du bara dagiset att han/hon inte kommer.

- Du har rätt att lämna din hund även om du själv är ledig, du kan åka och handla, bada, träna eller göra andra saker och din hund har sällskap, tillsyn och blir rastad regelbundet.

Obs! Pågående deltidsavtal fortsätter att gälla som vanligt!

Försäkringar, vaccinering m.m
Alla dagishundar skall vara veterinärvårdsförsäkrade. Ägaren skall ha hemförsäkring med allriskförsäkring. Hundarna skall vara vaccinerade mot valpsjuka, parvo, HCC samt kennelhosta. Avmaskning skall ske minst en gång per år.

Hundar med tecken på magsjuka/hosta/nysningar skall hållas hemma! minst 2 dygn utan symtom innan de får komma tillbaka.

 

På hunddagis får din hund social träning, träffa andra hundar och människor, får promenader och får springa lös och leka i stora inhägnader samt får "hjärngympa" i form av nosövningar och aktiveringslekar. 
Vi erbjuder våra dagishundar specialträning, för den som så önskar, av Ninni (hundinstruktör o specialiserad hundspykolog)  Exempel på sådan träning kan vara: Löpband, koppelträning, inkallning, utställningsträning, hantering eller annat, pris som för privatträning.
 

Pelle är föreståndare för vår dagisverksamhet som från och med 1 februari 2016 bedrivs i mysig miljö i Ginkalunda, 4 minuters väg från Kinna centrum. I vårt hunddagis delas hundarna upp i mindre grupper om 1-4 hundar per rum men det är inte alla som trivs med att vara tillsammans med andra hundar, därför anser vi att det är viktigt att vi har möjlighet att ge eget rum till dem som behöver det.

På VillGott´s försöker vi att anpassa tillvaron för varje hund så att var och en skall trivas och må gott! 

Vi har bl a två inomhuslokaler en på 110 kvm, i samma plan som dagis och en på 75 kvm på andra våning för träning, lek och aktivering. Vi har också hundbadkar, löpband, rastgårdar, naturstig runt fastigheten och mängder av fina vägar och stigar i den omgivande skogen.

NYTT! 
Nu har vi öppet alla lördagar kl 11-13 för våra dagiskunder (med vänner) Då är det möjligt att boka Loftet (vår inomhuslokal på 2:a våning), Hopp-och Lek-hagen, Lägerplatsen och Stigen för träning/aktivering/lek. Pris och regler

Vill du ha hjälp med bad, klippning, kloklippning, tandstensskrapning, öronrens, förhudsrens el annat så kan du beställa tid för det hos oss.

Vi klipper även ner hundar och reder ut tovor. 

Obs! Endast reko hanteringsmetoder!! Hos oss vänjs och tränas hundarna att tycka att hanteringen är okej och kanske till och med mysig :)  

 

Är du nyfiken? Vi visar gärna vår verksamhet. Slå en signal till Pelle - 070 654 99 36 eller gör en intresseanmälan här (skriv hunddagis istället för kurs)


VillGott´s Hunddagis är godkänt av Länsstyrelsen i Västra Götalands län vilket innebär att det bedrivs helt enligt de bestämmelser, lagar och förordningar som finns - både vad gäller personal, utbildning och lokaler. Vi har kollektivavtal för vår anställda. 
Vi innehar F-skattebevis och är företagsförsäkrade i Länsförsäkringar.
Dela med dig på facebook
Facebook Bloggen Kontakta oss