Hunddagis

Hunddagis är en perfekt lösning för att din hund skall slippa vara ensam när Du arbetar, vi har samarbete med Daghusse i Kinna. 

Vår ambition är att varje hund skall

- få en så individuellt anpassad dagisvistelsen som möjligt. Ingen hund behöva vara med någon den inte trivs med, men våra rum är öppna och alla hundar har möjlighet att se och höra andra hundar och människor hela dagen. För de hundar som inte gillar att ha andra hundar omkring sig, har vi ett par rum med möjlighet till enskildhet på vårt Loft ovanför hunddagiset. 

- känna sig trygg under dagen

- få promenader, rastning och sällskap

- ha energi kvar när du kommer och hämtar. Vår utgångspunkt är att varje hundägare har köpt hund för att man själv vill träna och aktivera den. Första tiden/veckorna på dagis är ett undantag; hundarna blir i regel väldigt trötta av alla nya intryck och av att samspela med nya individer. Tröttheten brukar avta när de vant sig vid miljön och de människor och djur som finns hos oss. 

Med över 20 års erfarenhet av att driva hundpensionat och lite mer än 10 års hunddagiserfarenhet så bestämde vi i januari 2016 att vi endast skall erbjuda heltidsplatser hos Daghusse. Vi anser att hundar mår bäst av ett dagis där de får lugn, ro och trygghet. Vi vill i möjligaste mån att varje hund skall ha sin bestämda plats/sitt rum och att man slipper byta rum eller "hundkompis" för ofta.
Detta är endast genomförbart med heltidsplatser, med många deltidshundar så står vissa rum tomma några dagar per vecka och vissa dagar så räcker varken platser/rum eller personal till. Vi vill göra ett gott jobb och vara stolta över vår arbetsinsats varje dag, det kan vi bara om vi känner att vi räcker till.

Detta innebär:

- Din hund får ett rum där han/hon har sin fasta punkt på hunddagiset

- Två promenader, en lite längre på förmiddagen och en kortare på eftermiddagen + Ibland rastning i någon av våra hagar.

- Du har rätt att lämna din hund varje dag mellan kl 6.15-17.30
(dagiset är bemannat 7.10-16.45, men vi bor 50 m ifrån hunddagiset så helt obemannat är det aldrig!) Du lämnar ett schema för när din hund kommer att lämnas och hämtas. Vill du sedan ha din hund hemma någon/några dagar i veckan eller om du vill ändra ditt schema så meddelar du bara Pelle via sms: 070 654 99 36.

- Du har självklart rätt att lämna din hund även om du själv är ledig från ditt arbete, du kan åka och handla, bada, träna eller göra andra saker och din hund har sällskap, tillsyn och blir rastad regelbundet.

Din hund skall vara rastad när den lämnas på dagis, vi börjar promenera vid 9-tiden, de som kom tidigast får komma ut först. Eftersom vi går mellan 45 och 75 minuter så innebär att de som lämnas vid 8 kommer ut först runt 10-10.30. Vi kan tyvärr inte promenera med alla samtidigt! 

Försäkringar, vaccinering m.m
Alla dagishundar skall vara veterinärvårdsförsäkrade. Ägaren skall ha hemförsäkring med allriskförsäkring. Hundarna skall vara vaccinerade mot valpsjuka, parvo, HCC samt kennelhosta. Avmaskning skall ske minst en gång per år.


Hunddagis inte hundsjukhus!
Vi vill poängtera att vi inte är djursjukvårdare. Vi har mångårig erfarenhet av både skadade och sjuka hundar, Ninni har ganska stor erfarenhet av såromläggning, tassbandage, medicinhantering och injektioner. Men ingen av oss har en formell utbildning inom djursjukvård! 

Det är helt naturligt att hundar får både förkylningar och magsjukor, precis som vi människor och att det smittar är inte konstigt.
På hunddagis skall endast friska hundar vistas, sjuka hunder behöver vila hemma och skall inte riskera att smitta ner någon annan hund.

Om din hund har kräkningar/diarré/hosta/upprepade nysningar/fnysningar/klåda så får du inte lämna den på dagis! (Månadsavgiften återbetalas inte på grund av skada/sjukdom.)

Vi kan aldrig ta emot hundar med tecken på magsjuka/hosta/nysningar/skabb mm. Hundar som uppvisat dessa symtom måste hållas hemma minst 2 dygn utan symtom innan de får komma tillbaka. 

- Kommer du till dagis/pensionat med hund som har dessa symtom så får du räkna med att vända hem med hunden igen! 

- Lämnar du hund som under dagen börjar uppvisa symtom så kontaktas du av dagispersonal och Du ansvarar då för att hunden hämtas snarast. 

Ingen vill få sin hund smittad av någon sjukdom. Blir din hund smittad så kommer det inte ur dagisets väggar, den har blivit smittad av en annan hund. Respektera därför att vi håller hårt på denna regel.

Obs! Vi kan inte skydda oss mot alltSymtomfria hundar kan, tyvärr, också vara smittbärarare. 

Om din hund drabbas av skada eller operation så försöker vi hjälpa till så gott vi kan under konvalescensen, men dagispersonalen är inte djursjukvårdare!
Eventuella omläggningar ombesörjer djurägaren. Finns Ninni på plats så kan hon hjälpa till vid behov och det är självklart okej att be om råd.
 
Behöver din hund exempelvis skor, tratt eller annat så är vi behjälpliga, men vi tar inte ansvar för att det fungerar. Om din hund inte accepterar bandage eller diverse hjälpmedel, om hunden tar av dem, tuggar på dem med mera så måste du hålla din hund hemma tills hen har vant sig vid eller klarar sig utan dessa hjälpmedel. Behöver hunden tossor så måste det vara tossor av rätt storlek och utförande för just din hund, så att de sitter säkert. Vi ansvarar inte för att tossorna passar.

Dagishusse i Kinna har tillgång till specialiserade hundpsykolog och instruktör Ninni Barrstrand Norén: 070 657 32 36 
 

 

NYTT! 

Det finns möjilghet för våra dagiskunder (med vänner) att boka Loftet (vår inomhuslokal på 2:a våning ca 75 kvm), Hopp-och Lek-hagen, Lägerplatsen och Stigen (ca 800 m slinga i vår lilla skog) för träning/aktivering/lek.

Pris och regler

Vill du ha hjälp med bad, klippning, kloklippning, tandstensskrapning, öronrens, förhudsrens el annat så kan du beställa tid för det hos oss.

Vi klipper även ner hundar, dock inga utställningsfrisyrer. 

Obs! Endast FearFree hanteringsmetoder!!

FearFree är ett amerikanskt koncept och varumärke som vi nu introducerar på VillGott´s Hund, det stämmer väl överens med de ambitioner och tankar vi har om hundträning sedan tidigare (positiv förstärkning, lågaffektivt bemötande och undvikande av tvång). Nu har Ninni gått ett 3-dagarsseminarium med några av upphovsmännen till konceptet/träningsmetoden och hon håller på med en certifiering som skall vara klar under början av 2018. 

Fear Free går ut på att man ger hundarna kontroll i hanteringssituationen, det blir hunden som styr exempelvis när klon skall bli klippt. Hunden tränas att själv räcka fram tassen när den känner sig trygg och redo. Att uppleva kontroll skapar trygghet och tillit och när man har byggt upp detta så går hanteringen oftast helt friktionsfritt och dessutom snabbt.
Hunden ges alltid möjlighet att säga "Nej, vänta, jag är inte beredd" eller "Nej, idag är en dålig dag, jag känner mig nervös och rastlös, jag fixar inte detta idag".
Det här innebär i sin tur att din hund slipper få traumatiska upplevelser i samband med klippning/kloklippning/träning och därmed ökar chansen att din hund kommer att fortsätta vara glad och trygg i alla hanteringssituationer att det också smittar av sig i vardagen och kan spilla över på att din hund litar på föraren i mötessituationer med andra hundar, människor, cyklar osv är en extra bonus!

 

Är du nyfiken? Vi visar gärna vår verksamhet. Slå en signal till Pelle, han är utbildad Hunddagisföreståndare och Hundbeteendevetare och ansvarar för vårt Hunddagis och Pensionat

Pelle070 654 99 36  svarar han inte så skicka ett sms, han är bra på att ringa tillbaka!

Du kan också göra en intresseanmälan här (skriv hunddagis istället för kurs)


VillGott´s Hunddagis är godkänt av Länsstyrelsen i Västra Götalands län vilket innebär att det bedrivs helt enligt de bestämmelser, lagar och förordningar som finns - både vad gäller personal, utbildning och lokaler. Vi har kollektivavtal för våra anställda. 
Vi innehar F-skattebevis och är företagsförsäkrade i Länsförsäkringar.




Dela med dig på facebook
Facebook Bloggen Kontakta oss