Om oss

 

TRYGGHET  TILLIT  RESPEKT                  BALANS  HARMONI

Villgott´s Hund är ett litet familjeföretag som drivs av Ninni Barrstrand Norén, specilaiserad hundpsykolog, tillsammans med maken Pelle Norén, hundbeteendevetare. 

Vi har haft vårt lilla pensionat sedan 1996, kursverksamheten har varit igång sedan 2004 och dagiset öppnade 2008.

 

De senaste 25 åren har vi aldrig haft färre än 3 hundar samtidigt. Just nu har vi 5 fyrbenta familjemedlemmar: Bullen, Schapendoes, född 2006 (egen uppfödning) en fantastisk hund som tyvärr börjar visa en del ålderstecken. Viska, Storpudel, född 2010 en silverfärgad, helt ljuvlig tik från Kennel Trollglitter, med massor av energi, hon borde döpts till Quicksilver. Viska har gått terapihundsutbildning och har praktiserat på äldreboenden. Tequila-Quila, Sagan´s Lady Gaga, också Storpudel, född 2012. Quila föddes svart men blev, till vår förtjusning, mörkgrå. Vår Alice, född 2013, är en rar liten blandistik med stort hjärta och mycket päls. Sist men inte minst, bokstavligt talat: Rex, en varmhjärtad Irländsk varghundshane, född 2017, som tränas för att bli social tjänstehund.

På VillGott´s Hund bedriver vi bland annat kursverksamhet, beteendeutredningar, pensionat, dagis, privatträningar, läger, NoseWork-tävlingar, servicehund- och terapihundsträning.

Behöver du dagis eller pensionat? sms:a vår föreståndare Pelle: 070 654 99 36.

Om Du upplever att din hund har ett oönskat beteende som ni har svårt att förändra, så kan du enkelt boka en tid hos vår Specialiserade Hundpsykolog för beteendeanalys och/eller privatträning. Frågor/bokning via sms till Ninni: 070 657 32 36. 

Nyhet!
Under våren 2019 kommer vi att erbjuda stresshanteringsgrupper för människor med eller utan hund och dessutom; med eller utan alpackor. Kika gärna in på vår andra hemsida: Absolut Alpacka

På VillGott´s Hund tränar vi, både djur och människor, belöningsbaserat med vetenskapligt beprövade metoder som grund.

Du som är uppfödare, eller bara har stort intresse av hundträning tillsammans med andra, kan boka våra lokaler och vår gård för kennel-/kompisträffar, med eller utan instruktör. Det går både att boka enstaka timmar och hela/halva dagar. Vi har ett enkelt utrustat kök, kurslokal, liten träningssal inomhus, inhägnader och en mysig naturstig samt grillplats. Viss utrustning finns att låna ex: enklare agilityhinder, rallylydnadsskyltar med hållare och Nose-Work-utrustning.

VillGott´s Hund är en FearFree-Zon alla som behandlar hundar med respekt är varmt välkomna! övriga får självklart möjlighet att tänka/lära om.

Lite historik om oss: För mer än 20 år sedan levde vi under några år med en härlig varghundsflock, 5-6 irländska varghundar och en norfolkterrier. Det var under de åren vi började se och förstå att hundar inte är ute efter att härska eller slåss om rang.
Vi såg att de kommunicerar nästan oavbrutet, både med varandra och med oss, och vi såg att de anstränger sig till det yttersta för att förstå och att göra sig förstådda och bland det viktigaste vi upptäckte:
Hundar strävar efter att undvika konflikter och att skapa lugn och harmoni i familjen
Vi hade tidigare inte fäst så stor uppmärksamhet vid vad våra hundar försökte säga oss utan mera koncentrerat oss på att få dem att lyda,  problemet är att när man bara talar själv så lyssnar och ser man inte vad den andre säger.
Vi missade det mesta i våra hundars kommunikation, både mellan hundarna och det de försökte säga oss. Envägskommunikation bygger inga goda relationer. Numera strävar vi efter harmoni, precis som hundarna, och vi får en trygg samvaro med tjänstvilliga hundar på köpet.
Våra varghundar väckte vår nyfikenhet på etologi och hundars sätt att kommunicera och sedan 1996 har vi ägnat mycket tid åt att lära oss mer om hundens språk, det har givit oss ett annat förhållningssätt till hundar.

När hundar märker att vi gör vårt yttersta för att försöka förstå dem, så stärks banden mellan oss och dem och resultatet blir ömsesidig respekt, vilja till samarbete, trygga relationer och ett avslappnat och ganska okomplicerat liv tillsammans med hundarna.
Det är ju genom språket, oavsett om det sker verbalt eller med andra signaler, som vi når fram till andra individer, vare sig de är människor, hundar eller andra djur. 

 Trygghet  Tillit  Respekt  Balans  Harmoni

Ett fint minne, och en fantastisk erfarenhet fick vi då vi som en del i att lära oss mer om hundars språk deltog i utbildningar på Kolmårdens djurpark. Genom föreläsningar fick vi chansen att lära oss om vargars språk och signaler, och vi fick besöka deras hägn. Det var en otrolig känsla att komma så nära inpå dessa vilda djur och det var intressant att se deras samspel på så nära håll.

I grunden kommunicerar varg och hund på samma sätt, men hundars förmåga att att anpassa sig och att samspela med människor har gjort att deras kommunikationsmöjligheter har förfinats enormt, de har blivit experter på att läsa av oss, delvis på grund av att vi har använt de hundar som funkat bäst, för oss, i avel men också på grund av att de lever så tätt inpå oss människor och att de är fullständigt beroende av oss för att tillgodose sina mest primära behov; vatten, föda, skydd mm. De är helt enkelt utlämnade åt oss och dämed tvungna att försöka förstå oss.
 

 

Här på hemsidan kan du läsa om våra verksamheter, den är tyvärr lite gammal och svårnavigerad, men tveka aldrig att slå en signal eller sms:a om du har någon fråga.

Väl mött! 
Pelle o Ninni

Pelle: 070 654 99 36
Ninni: 070 657 32 36

 

 

Dela med dig på facebook
Facebook Bloggen Kontakta oss