Om oss

 

 

TRYGGHET  TILLIT  RESPEKT                               BALANS  HARMONI       
VillGott´s Hund drivs av Ninni Barrstrand Norén, specialiserad hundpsykolog och samarbetar med Pelle Norén, hundbeteendevetare, Daghusse i Kinna. 
Båda har Hunddagis- och hundpensionats-föreståndarutbildning.
De startade hundhotell 1996. Kursverksamheten startade 2004 och Hunddagiset  öppnade 2008.

I samförstånd - med respekt  för hunden

Många tror att namnet VillGott´s Hund kommer av namnet Vilgot, men vårt firmanamn är sammansatt av orden vill och gott, vilket vi tycker passar bra eftersom vi har gått från dominans-tänk till tillits-tänk när det gäller hundträning.  
Till vår, lite brokiga, familj räknar vi många människor, i olika åldrar, och i skrivande stund, också tre fantastiska hundar som förtjänar varsin egen presentation:
Viska, Storpudel, född 2010. En silverfärgad tik, född på Trollglitters kennel. Hon är vacker, klok, "mammig" och har energi så det räcker för flera. Carina Norinder, instruktör och vän beskrev henne en gång med orden: "Om en hund kan ha bokstavskombinationer så har Viska hela alfabetet". Viska och Ninni gick Terapihundsförarutbildning för många år sedan, numera är Viska "frivilligarbetare" som stödhund vid svåra samtal.
Rex, Irländsk Varghund, född 2017. En brindle hane, född på Askhults kennel. Vår varmhjärtade kloka gårdsvar som är något utöver det vanliga när det gäller att förstå talat människospråk. Uppfödaren till våra första Varghundar (Ingela Weinberger, Warlock´s kennel) sa en gång: "Varghundar är inga vanliga hundar, de är väsen", detta har vi fått bekräftat många gånger om, inte minst tillsammans med fantastiske Rex.
Sia, efterlängtad schapendoes-tik, svart, född i maj 2020 på Himling´s kennel. Redan nu, som valp, märker vi att hon har en förmåga att beröra, både människor och hundar, på ett alldeles speciellt sätt. Hon är mjuk och oerhört vänlig, och hon väcker något gott i en, genom sitt härliga frimodiga sätt att bemöta var och en. Oavsett hur "hängig" eller grinig någon än känner sig så blir alla glada och tillfreds tillsammans med Sia. Hon enar familjen; alla är överens om att hon är ett oerhört välkommet tillskott till familjen. Vår ljuvliga valp personifierar ordet själ, det är extra passande eftersom Sia betyder just själ.

På VillGott´s Hund bedriver vi bland annat:
Hunddagis Hundpensionat Kursverksamhet, Utbildning, Handledning (för bl a hundpsykologer, instruktörer och djurvårdare/djursjukvårdare), Beteendeutredningar, Stresshantering, Privatträning, Alpackaträning med mera. 
Behöver du Hunddagis eller Pensionat?
Kontakta vår föreståndare Pelle via sms: 070 654 99 36
Har Din hund beteenden som Du vill förstå eller förändra?
Kontakta vår specialiserade hundspykolog, för beteendeanalys och/eller privatträning. Kontaktformulär - Klicka här!

Stresshantering
Ibland blir vardagen för tuff. Tiden kan ha svårt att räcka till, det är lätt att få dåligt samvete över barn, hundar, förhållanden med mera. Då kan det kännas skönt att få hjälp med verktyg för att hantera stressen, lägga av sig det dåliga samvetet och träna på, bland annat, självmedkänsla. Ninni, arbetar deltid som kurator och leder våra stresshanteringsgrupper samt Medicinska yoga i VillGott´s och Absolut Alpackas regi.
Läs mer om detta på vår andra hemsida: Absolut Alpacka 
För frågor angående Stresshantering: Klicka här!

På VillGott´s Hund tränar vi belöningsbaserat
vi vill bidra till trygga hundar och människor

genom ömsesidig tillit och förtroende

 

VillGott´s Hund och Daghusse är båda FearFree-Zoner för alla hundar! (självklart också för andra djur och människor) Det innebär att vi säger ifrån om vi ser någon behandlas illa, djur likväl som människa. Vi stödjer VOOV (mer info om detta kommer).

Språket är nyckeln till ömsesidig förståelse och kommunikation
För sådär 25 år sedan levde vi under några år med en härlig varghundsflock, 5-6 irländska varghundar och en norfolkterrier. Det var under de åren vi började se och förstå att hundar inte är ute efter att härska eller slåss om rang.
Vi såg att de kommunicerar nästan oavbrutet, både med varandra och med oss, och vi såg att de anstränger sig till det yttersta för att förstå och att göra sig förstådda och bland det viktigaste vi upptäckte:

Hundar strävar efter att undvika konflikter och att skapa lugn och harmoni i familjen

Vi hade tidigare inte fäst så stor uppmärksamhet vid vad våra hundar försökte säga oss utan mera koncentrerat oss på att få dem att lyda,  problemet är att när man bara talar själv så lyssnar man dåligt. Vi missade det mesta i våra hundars kommunikation, både mellan hundarna och det de försökte säga oss.
Envägskommunikation bygger inga goda relationer. Numera strävar vi efter harmoni, precis som hundarna, och vi får en trygg samvaro med tjänstvilliga hundar på köpet. Våra Irländska Varghundar väckte vår nyfikenhet på etologi och hundars sätt att kommunicera, och sedan 1996 har vi ägnat mycket tid åt att lära oss mer om hundens språk, det har givit oss ett lugnare och mer avslappnat förhållningssätt till hundar.

När hundar märker att vi gör vårt yttersta för att försöka förstå dem, så stärks banden mellan oss och dem och resultatet blir ömsesidig respekt, vilja till samarbete, trygga relationer och ett avslappnat och ganska okomplicerat liv tillsammans med hundarna.
Det är ju genom språket, oavsett om det sker verbalt eller med andra signaler, som vi når fram till andra individer, vare sig de är människor, hundar eller andra djur. 

 Trygghet  Tillit  Respekt  Balans  Harmoni

Lite kuriosa:
Fina minnen och fantastiska erfarenheter fick vi då vår nyfikenhet, på hundspråk, förde oss till föreläsningar på Kolmårdens djurpark. Vi fick lära oss om vargars språk och signaler, och vi fick besöka deras hägn. Det var en otrolig känsla att komma så nära inpå dessa vilda djur och det var intressant att se deras samspel så nära, ja till och med upp i knäet.
Hundar är inte vargar!
I grunden kommunicerar varg och hund på samma sätt, men tamhundars förmåga att anpassa sig och att samspela med människor har gjort att deras kommunikations-möjligheter har förfinats enormt.
Våra tamhundar har blivit experter på att läsa av oss, delvis på grund av att människor har använt de hundar som funkat bäst, för oss, i avel. Men också på grund av att de lever så tätt inpå oss människor och, därför numera, är fullständigt beroende av oss för att tillgodose sina mest primära behov; vatten, föda, skydd mm. 
De är helt utlämnade åt oss och dämed tvungna att försöka förstå oss.
Och Vi, är skyldiga, att försöka förstå dem.
 

 

Här på hemsidan kan du läsa om våra verksamheter, den är tyvärr lite gammal och svårnavigerad, men tveka aldrig att sms:a om du har någon fråga, vi ringer tillbaka snarast.

Väl mött! 
Pelle o Ninni

Pelle: 070 654 99 36
Ninni: 070 657 32 36

 

 

Dela med dig på facebook
Facebook Bloggen Kontakta oss