Om oss

 

Villgott´s Hund är ett litet familjeföretag som drivs av Ninni Barrstrand Norén, specilaiserad hundpsykolog, tillsammans med maken Pelle Norén, hundbeteendevetare.

Vi har haft vårt lilla pensionat sedan 1996, kursverksamheten har varit igång sedan 2004 och dagiset öppnade 2008.

Privat har vi de senaste 20 åren aldrig haft mindre än 3 hundar samtidigt. Just nu består vår hundfamilj av 5 hundar. 

Vi har två hundar av den härliga rasen Schapendoes; Bullen, född 2006 (egen uppfödning, hans mamma var vår underbara Bimbo Black Knock-out som tyvärr lämnade jordelivet den 27 augusti 2014) och Haike, född 2008, hon flyttade in sommaren 2014. Dessutom har vi två storpudeltikar;  Viska född 2010 en silverfärgad, helt ljuvlig tik från Kennel Trollglitter, med massor av energi, hon borde döpts till Quicksilver. 2012 föddes vår andra storpudeltik, Sagan´s Lady Gaga som hos oss heter Tequila-Quila på grund av att barnen inte var helt överens ;) Hon föddes svart men blev, till vår förtjusning, mörkgrå. Vår femte hund heter Alice, hon flyttade in i vårt hem och våra hjärtan i februari 2014. En rar liten blandistik med stort hjärta och mycket päls.

Vi levde under några år med en härlig varghundsflock, 5-6 irländska varghundar och en norfolkterrier, det var under den tiden, med flera hundar i grupp som vi såg och förstod att hundar kommunicerar nästan oavbrutet, både med varandra och med oss och de anstränger sig till det yttersta för att förstå och att göra sig förstådda och dessutom så strävar de ständigt efter att undvika konflikter och att skapa lugn och harmoni i familjen.

Vi hade tidigare inte fäst så stor uppmärksamhet vid vad våra hundar försökte säga oss utan mera koncentrerat oss på att få dem att lyda,  problemet är att när man bara talar själv hela tiden så lyssnar/ser man inte vad den andre säger. Vi missade det mesta i våra hundars kommunikation, både mellan hundarna och det de försökte säga oss.  Envägskommunikation bygger inga goda relationer. Numera strävar vi efter harmoni, precis som hundarna, och vi får en trygg samvaro med tjänstvilliga hundar på köpet. 
Våra varghundar väckte vår nyfikenhet på etologi och hundars sätt att kommunicera och sedan 1996 har vi ägnat mycket tid åt att lära oss mer om hundens språk, det har givit oss ett annat förhållningssätt till hundar, när hundarna märker att vi gör vårt yttersta för att försöka förstå dem, så stärks banden mellan oss och resultatet blir ömsesidig respekt, vilja till samarbete, trygga relationer och ett avslappnat och ganska okomplicerat liv tillsammans med hundarna
Det är ju genom språket, oavsett om det sker verbalt eller med andra signaler, som vi når fram till andra individer, vare sig de är människor, hundar eller andra djur. 

Några av våra viktigaste ledord: Trygghet, Förtroende, Tillit, Respekt, Balans

Som en del i att lära oss mer om hundars språk så deltog vi i utbildningar på Kolmården där vi fick möjlighet att lära oss om vargars språk och signaler, det var en otrolig känsla att komma så nära inpå dessa vilda djur och det var intressant att se deras samspel på så nära håll.
I grunden kommunicerar varg och hund på samma sätt, men hundars förmåga att att anpassa sig och att samspela med människor har gjort att deras kommunikationsmöjligheter har förfinats enormt, de har blivit experter på att läsa av oss, delvis på grund av att vi har använt de hundar som funkat bäst, för oss, i avel men också på grund av att de lever så tätt inpå oss människor och att de är fullständigt beroende av oss för att tillgodose sina mest primära behov; vatten, föda, skydd mm. De är helt enkelt utlämnade åt oss och dämed tvungna att försöka förstå oss.
 

VillGott´s Hund bedriver vi kursverksamhet, servicehundsträning, privatlektioner, hunddagis, hundpensionat, läger och vi gör större utredningar på hundar där hundägaren upplever problem av olika slag.

All träning/inlärning hos oss på VillGott´s Hund sker med vetenskapligt beprövade metoder och är belöningsbaserad.

Har du problem med att din hund visar aggression, rädslor eller annat så går det bra att boka Ninni som är Specialiserad Hungpsykolog, för utredning och/eller träning. Du som är uppfödare kan boka våra lokaler för kennelträffar med eller utan instruktör, några timmar eller en helg och du som vill träna din hund inomhus kan hyra vår träningssal enstaka timmar. Vi har också inhägnader så att man kan träna utomhus, det finns en del agilityhinder, rallyskyltar med hållare, NoseWork-utrustning och en del annan utrustning som man givetvis  får låna då man hyr lokalerna.

Här på hemsidan kan du läsa om våra verksamheter. Tveka aldrig att slå en signal eller maila om du har någon fråga.

Väl mött! 
Ninni och Pelle


Dela med dig på facebook
Facebook Bloggen Kontakta oss