Inför hundköpet (att välja ras)

Ett genomtänkt hundköp blir sällan fel. Under den här informationskvällen får du råd om hur du väljer rätt ras för dig och din familjs livsstil. Som hundpsykolog möter jag ofta människor/familjer som har upptäckt att de valt en ras som inte passar in i deras sätt att leva. Många gånger väljer man ras utifrån att man kände en sådan som var så himla "duktig och mysig" när man var liten. Eller "grannen har en sådan och den är så lydig och fin". Men man frågar inte hur många timmar ägarna har lagt ned på de duktiga och mysiga hundarna och när man sedan vill sitta och mysa i TV-soffan istället för att träna sin energiska vallhund så tror man att det är något fel på den hund man köpt eller så undrar man varför ens hund av urhundsras verkar så "tjurskallig" och svår att motivera till arbete.

Undvik att hamna där, det är jobbigt nog att ha en valp/unghund som man trivs med :) Under detta kurstillfälle får ni chansen att noga fundera över vilken ras som passar er bäst.   

Vi går igenom olika raser och deras behov av exempelvis pälsvård, aktivering, motion m.m. Vi snuddar dessutom vid Hundspråk, Hundar och barn samt valpanpassning i hemmet. 

1 x 2,5 tim. Pris 400:-
Fika ingår i priset.

Instruktör: Ninni Barrstrand Norén

Nästa kurstillfälle: när vi fått minst 4 anmälningar


Anmäl dig här

OBS!

Vi följer konsumentverkets riklinjer för distansavtal: Anmälan till kurs är bindande, ångerrätt upphör 14 dagar före kursstart. Innan dess har du rätt att ångra dig genom att meddela oss skriftligen (mejl eller vanligt brev). Du har då rätt att få tillbaka kursavgiften med avdrag för anmälnings- och administrationsavgift. Avbokar du senare än 14 dagar före kursstart så är du betalningsskyldig för hela kursen/utbildningen. 

Kursavgift återbetalas vid sjukdom/skada mot uppvisande av veterinär-/läkarintyg.

 


Dela med dig på facebook
Facebook Bloggen Kontakta oss