Snö över Hunnaryd

Idag ligger snön som ett vackert vitt täcke över vårt hundpensionat i Hunnaryd. Jag såg snön när jag skulle ut och ta emot första kunden för dagen, ändå tog jag på mig foppatofflorna och klev ut i det kalla, vita, kunden såg lite tveksamt på mig och mina tofflor som nu var fulla av snö, och sa: "Det märks att Frodo trivdes när han var här senast, han var så ivrig att få komma in och han ser så glad ut". Jag svarade att han nog skrattar åt mig och mina snöblöta fötter. Kunden log lite vänligt och så pratade vi inte mer om det.

När snön har lagt sig över allt lerigt och smutsigt så blir det så lugnt och mysigt på något vis och för en stund kan jag låtsas att rastgårdarna är rena och fina, men snart är det dags att gå ut och städa undan exkrementhögarna som jag vet döljer sig därunder trots att man inte ens kan ana dem just nu. Ett riktigt skitjobb kan man tycka, men faktum är att man kan filosofera även när man städar undan bajs, det kan vara riktigt rogivande att gå där med grepen, jag använder en sådan där med plastspetor, som man har när man mockar i stallet. ...men jag väntar nog en liten stund till, tar en extra mugg kaffe, tittar ut genom fönstret och njuter av stillheten och av att det ser så rent och vackert ut. Tänk om det får vara så här härligt, vintrigt över jul!

Lägg till kommentar

Loading