Hundvalp på väg

Cirka en månad har gått sedan vi var på MyDog, jag kände mig faktiskt lite besviken i år, tills jag upptäckte att det lilla kaninskinnet jag köpte till Quila var perfekt som både belöning- och apporteringsföremål för henne. Hon älskar det! Tänk att jag åkte till Göteborg för att köpa något som är tillverkat av en trevlig kvinna i Aplared. Nu har jag köpt hem fler så de finns i vår lilla butik för den som är intresserad. Vi har också mjuka go´a koppel och halsband, av skinn från Svenljunga, sydda av samma kvinna :) Jag köpte en handväska också, skitsnygg! Tillverkad på Gotland… men den är ju inte till så stor nytta för hundarna förstås.

På lördag händer det spännande saker i Hunnaryd. Jösses, vad har vi gett oss in på…? Vi har bestämt oss för att ta hand om ett litet knyte, igen. Det är ca 2 år sedan Quila kom till oss, tiden går verkligen fort! Nu är det bara 5 dagar kvar till hämtning av den lilla och jag ser fram emot det med lite blandade känslor, det betyder att jag ser fram emot och vill ha valpen OCH att jag vet hur mycket arbete det ligger bakom, innan den är vuxen. Det här är valp nr 29 i ordningen och det är länge sedan jag enbart såg det mysiga med att skaffa valp. Jag är självklart inte ute efter att krossa någons valpdrömmar, men jag är mer realist än romantiker i det här fallet. 

Jag ser också det gulliga i en liten mätt valp som sover lugnt i min famn, eller vinglar omkring i snön och förlorar balansen och faller omkull så fort den försöker titta bakåt samtidigt som den går :) Men jag ser också hur jag måste gå ut i den där snön mitt i natten för att valpen ska kissa, och jag ser mig själv irriterad som sjutton när träningen inte går precis som jag vill eller när valpen för 70-elfte gången hämtar den där skon som hon inte får lov att tugga på och jag, tålmodigt, byter mot något mer hundvänligt. 

Det kommer att gå bra! Vi är många som kan passa och hjälpas åt. Den här gången har vi inga små barn, den yngste är en mycket hundklok 8-åring :) Vi har inte haft någon liten hund på 18 år så det känns extra spännande. Och precis som alla förstagångsvalpköpare så tittar jag efter halsband, selar, koppel, burar, sängar och annan utrustning. SÅ mycket fint det finns till små hundar! Det hjälper inte att vi har massor av prylar; täcken, halsband, koppel och burar i alla storlekar, det finns alltid något nytt som man "inte kan vara utan". 

Välkommen Alice! :) 

Kommentarer (3) -

 • Men hur spännande var inte detta då? Och du skriver ungefär som att det är en liten vardagsangelägenhet!!!
  Tusen frågor - men du får åtminstone yppa vilken ras?
  Grattis måste jag också säga - det är ju jätteroligt!
  Kram Lina
 • Ja det var stora nyheter! Är också väldigt nyfiken på vilken ras det månde vara! Spännande och roligt . Grattis!! Kram Villa
 • Hej flickor!
  Alice är en liten blandrastik. Extremt liten kull, det var nämligen bara hon. Mamma; bichon frisé. Fader; okänd. Jag har inte haft en blandras på sådär 25 år och det är 18 år sedan vi hade en hund med vikt under 15 kg, den här kommer förmodligen att bli sådär 5-6 kg tung. Snart är det lördag, äntligen! Smile

Lägg till kommentar

Loading