NoseWork - info

NoseWork - för alla hundar! 

(Våra NoseWork-kurser hittar du om du klickar på pilen längst upp till höger)

NoseWork är en relativt ny hundsport, i Sverige, blev officiell 1 januari 2017. NoseWork startade 2006 i södra Californien och har på kort tid har vuxit stort i USA och Canada. Marie Fogelquist, Dala Hundservice i Borlänge var den som tog NoseWork till Sverige.

NoseWork är ett perfekt sätt att aktivera och stimulera alla hundar oavsett ras eller ålder. Hunden får arbeta självständigt, använda sin naturliga förmåga och lust till jakt (spåra) och får dessutom använda och stimulera sitt absolut viktigaste sinne; Nosen. Vi rekommenderar NoseWork speciellt för de hundar som har lite lågt självförtroende och för dem som har lätt att gå upp i stress, men det är en aktivering som verkligen passar de flesta, både människor och hundar. Det behövs inga stora utrymmen och även om du har exempelvis ett rörelsehinder så kan du träna NoseWork och ha kul ihop med din hund på bästa sätt! :)

NoseWork innebär sökövningar som man kan göra både inom- och utomhus. Hunden tränas att känna igen och markera tre olika dofter; Eucalyptus, Lagerblad och Lavendel (hydrolat). Vid tävling i NoseWork ingår dofterna som olika klasser och i varje klass finns momenten: Behållarsök, Inomhussök, Utomhussök och Fordonssök.

NoseWork är en aktivitet som både Du och din hund kommer att ha stort utbyte av vare sig du vill tävla eller inte.

Våra NoseWork-kurser hittar du om du klickar på pilen högst upp till höger på sidan.

Har du några frågor så mejla Ninni

 


Dela med dig på facebook
Facebook Bloggen Kontakta oss