Löpband för hund

Nu har jag testat löpbandet på mina egna hundar och resultatet är över förväntan: Bimbo, schapendoes 10 år, har minskat två kilo i vikt och ökat i muskelmassa, det senare hade jag inte räknat med på en så gammal hund – hon har blivit ung på nytt! Bullen, schapendoes 5,5 år, har minskat 3 kilo i vikt, ökat i muskelmassa och dessutom blivit mer balanserad både fysiskt och psykiskt. Viska, storpudel 18 månader,  är mycket svårbedömd eftersom hon fortfarande är så ung och inte är mogen vare sig psykiskt eller fysiskt ännu. De resultat jag vet beror på löpbandsträningen  är att hon vågar mer på löpbandet nu, hon vill gärna ha högre fart och hon har större uthållighet. Jag kan tydligt se att hon är mycket mera självsäker nu än när vi började med träningen.  

Alla tre hundarna är överraskande förtjusta i att träna på löpbandet och när jag trycker på on-knappen så har jag genast tre hundar uppe på bandet. Bimbo och Viska nosduttar  ivrigt på startknappen när de tycker att jag är för långsam. De två som får vänta går motvilligt av bandet. Att hundarna tycker att det är så roligt är en väldigt positiv bonus som jag inte hade väntat mig.

Jag har även låtit dagishundarna prova på löpbandsträning, de har inte gått på träningsschema utan har fått testa det mer som aktivering och för att jag skall få chansen att lära mig om hur hundar av olika raser, storlekar, åldrar och kroppskonstruktioner rör sig på bandet. Dessutom har det givit mig möjlighet att testa hur hundar av alla möjliga olika temperament och personlighet uppför sig när bandet börjar gå för första gången. 


Dela med dig på facebook
Facebook Bloggen Kontakta oss