Hunddagis-promenader i vinterkyla

Hundpromenader i 17 minusgrader är mer än uppfriskande! Efter några rundor känns det som att blodet i ådrorna har övergått från flytande till fast form, det känns som att skelettet har blivit så skört att det faller i bitar om man skulle knacka för hårt på dörren. Att käkarna låser sig hos diverse olika "livsfarliga" raser och taxar är en allmänt känd skröna, men mina käkar har verkligen låst sig, känns som att jag aldrig mer kommer att tina upp, våra barn kommer att bli förtjusta, nu slipper de morsans tjat. Jag tar försiktiga steg för att inte spräcka alla de små benen i mina djupfrysta fötter, just nu drömmer jag om ett mysigt häxbål med go värme runt fötterna, synd att påsken kommer sent i år. Tur att solen tittar fram och lyser upp omgivningen, man blir åtminstone glad och det är inte fy skam. Och när jag tittar ner vid mina avdomnade fötter och möter den varma blicken från en tillgiven, svansviftande kompis, då känner jag att det är värt det! :)

Kommentarer (2) -

 • AG
  Hej.
  När ni har så kallt måste du klä dig ordentligt, för det har du inte gjort idag ser jag Smile)
  Men visst var det skönt med frisk kall luft ?
  Ska erkänna att jag inte varit ute lång stund idag -36.
  T.o.m hundarna har bråttom in  Smile

  Kram AG
 • Måste dela med mig av ett litet köldtips som jag för övrigt fått av Emma och Baileys (före Humlas tid).

  Singha får tasskramp (eller vad det kallas - fryser gör hon) när det blir neråt 15 minusgrader.Men med ett täcke som går ner och värmer på benen en bit kommer tasskrampen mycket senare.

  Jag som alltid tyckt att det är lite "fjollstämpel" på hundtäcke när man har en hund med rejäl päls och bara ska promenera, inte träna ... Men nu strosar hon runt med täcke på, lite fjollligt är det allt???  

  Ha en fin kall lördag.

Lägg till kommentar

Loading